U tiganj ili pliću šerpu sa poklopcem naseći što
više raznog povrće (sve naše divne zalihe iz zamrzivača, naše ćureće meso, meso
broj 1 na svim listama zdravlja, a sve od povrća poreklom iz “Hirošime” osim
kukuruza šećerca on je mali slatki uljez u šerpi danas), a sledeće:
veći struk luka praziluka (iseći na tanke kružiće)
1 struk mladog luka
pola kese zamrznute, a sitno isečene blitve (pre toga
prelivene vrućom vodom i malo blanširane)
šaka kukuruza šećerca
celer lišćar
ćureće meso isečeno na sitnije kockice (deo od karabataka)
čeri paradajz oguljen (čeri paradajz zamrznut
preliti vrućom vodom te oguliti)
par čena isečenog belog luka
Začiniti sve dodavanjem samo ovih začina:
sitna morska so
crni mleveni biber
slatka aleva paprika
Naliti vodom te na tihoj vatri uz povremeno mešanje dinstati
dok se sve ne ukrčka.
Servirati uz svežu zelenu salatu iz “Hirošime” i jogurt
tortilje.
Prijatno!
Коментари
Постави коментар