FEBRUARSKI RUČAK bez ulja

 



 

U tiganj ili pliću šerpu sa poklopcem naseći što više raznog povrće (sve naše divne zalihe iz zamrzivača, naše ćureće meso, meso broj 1 na svim listama zdravlja, a sve od povrća poreklom iz “Hirošime” osim kukuruza šećerca on je mali slatki uljez u šerpi danas), a sledeće:







veći struk luka praziluka (iseći na tanke kružiće)

1 struk mladog luka

pola kese zamrznute, a sitno isečene blitve (pre toga prelivene vrućom vodom i malo blanširane)

šaka kukuruza šećerca

celer lišćar

ćureće meso isečeno na sitnije kockice (deo od karabataka)

čeri paradajz oguljen (čeri paradajz zamrznut preliti vrućom vodom te oguliti)

par čena isečenog belog luka







Začiniti sve dodavanjem samo ovih začina:

sitna morska so

crni mleveni biber

slatka aleva paprika

Naliti vodom te na tihoj vatri uz povremeno mešanje dinstati dok se sve ne ukrčka.






Servirati uz svežu zelenu salatu iz “Hirošime” i jogurt tortilje.

Prijatno!

 

 

 

Коментари