JAJE IZ RERNE U GNEZDU OD KORA

 



 

Jako brz, preukusan i nadasve fantastičan dorčak, čak i kad samo malo pregori kao meni tek probuđenoj jutros.

Potreben su samo 2 lista gotovih kora, 1 domaće jaje i malo ulja, soli i bibera i vrhunski doručak na astalu.

Staviti prvu koru i malo je pouljiti, a onda odmah preko nje i drugu koru koju takođe treba samo malo pouljiti.






Kakav divan doručak u kome ne treba ni hleba ni mnogo ulja a dobije se divno ispečeno jaje u rerni kao da je isprženo (dobro sam prošla samo su kore spržene okolo, a jaje je ostalo savršeno netaknuto).

Ja sam jutros omanula, napustila kuhinju na krtako, jer sam žurila nekim drugim jutranjim poslovima, pa ostavila samo na 2 minuta rernu na 250 stepeni misleći da ću dobiti brz doručak a trebalo je malo više strpljenja i sve lepo ispeći tek na 200 stepni, ali kako bih naučila inače još jednu jutarnju novu gastro lekciju da nije jutrošnjeg banalnog kiksa, dakle vrlo blagog kiksa (svoj doručak sam smazala baš u slast – otrljala tanjirić).

Onda od  te dve preklopljenje kore treba napraviti jedan krug, dakle okruglu podlogu  koju ja zovem - gnezdo.

Danas je sve u znaku ušuškavanja u svoje toplo gnezdo.

Onda u sredini tog gnezda ušuškati jedno udubljenje te u njega razbiti 1 celo domaće jaje.

Jaje samo posolim i pobiberim.

I ostaje samo da sve ispečem u rerni vodeći računa da doručak ne pregori – to sebi dajem za zadatak neki sledeći put, te jedva čekam da ponovim ovu svoju gastro izvrsnost, koja me je danas inspirisala da posle napravim uspeliju večeru sebi, još jedno divno jestivo gnezdo, moje izmišljeno.

Prijatno!

 

 

 

 

Коментари