Jako brz, preukusan i nadasve fantastičan dorčak, čak
i kad samo malo pregori kao meni tek probuđenoj jutros.
Potreben su samo 2 lista gotovih kora, 1 domaće jaje
i malo ulja, soli i bibera i vrhunski doručak na astalu.
Staviti prvu koru i malo je pouljiti, a onda odmah
preko nje i drugu koru koju takođe treba samo malo pouljiti.
Kakav divan doručak u kome ne treba ni hleba ni
mnogo ulja a dobije se divno ispečeno jaje u rerni kao da je isprženo (dobro sam
prošla samo su kore spržene okolo, a jaje je ostalo savršeno netaknuto).
Ja sam jutros omanula, napustila kuhinju na krtako, jer
sam žurila nekim drugim jutranjim poslovima, pa ostavila samo na 2 minuta rernu
na 250 stepeni misleći da ću dobiti brz doručak a trebalo je malo više strpljenja
i sve lepo ispeći tek na 200 stepni, ali kako bih naučila inače još jednu
jutarnju novu gastro lekciju da nije jutrošnjeg banalnog kiksa, dakle vrlo blagog
kiksa (svoj doručak sam smazala baš u slast – otrljala tanjirić).
Onda od te
dve preklopljenje kore treba napraviti jedan krug, dakle okruglu podlogu koju ja zovem - gnezdo.
Danas je sve u znaku ušuškavanja u svoje toplo gnezdo.
Onda u sredini tog gnezda ušuškati jedno udubljenje
te u njega razbiti 1 celo domaće jaje.
Jaje samo posolim i pobiberim.
I ostaje samo da sve ispečem u rerni vodeći računa
da doručak ne pregori – to sebi dajem za zadatak neki sledeći put, te jedva
čekam da ponovim ovu svoju gastro izvrsnost, koja me je danas inspirisala da
posle napravim uspeliju večeru sebi, još jedno divno jestivo gnezdo, moje izmišljeno.
Prijatno!
Коментари
Постави коментар