MAFINI SA MALINAMA I TREŠNJAMA

 



 

Zamesiti testo od sledećih sastojaka:

150 g brašna (meko tip 400)

50 g mlevenih badema

2 kašike prah šećera

malo sitne morske soli

100 g svinjske masti

hladna voda (dodavati postepeno dok se ne zamesi fino glatko testo).







Zamešeno testo treba još odmoriti u frižideru bar pola sata, a ja kao i uvek “žurim” te testo odmaram svega velikih, dragocenih mojih 15-ak minuta, što je dakle dovoljno i povoljno.

Onda razvući testo tanko i najvećom čašom okruglom povaditi kružiće i svaki ubaciti u kalup za pečenje 12 velikih mafina (pleh prethodno obložiti papirnim velikim korpicama).

I napraviti podlogu za punjenje.

Svaki mafin napuniti mešavinom svežeg odleđenog voća (pravim svoj miks od naših malina i majskih trešanja – fantastična šumska kombinacija).

Svaku korpicu do vrha napuniti svežim voćem.





Onda ispeći 12velikih mafina oko pola sata na 200 stepeni po C.

Ohlađeno samo posuti prah šećerom.

Prijatno!

 

 

 

Коментари