Zamesiti testo od sledećih sastojaka:
150 g brašna (meko tip 400)
50 g mlevenih badema
2 kašike prah šećera
malo sitne morske soli
100 g svinjske masti
hladna voda (dodavati postepeno dok se ne zamesi
fino glatko testo).
Zamešeno testo treba još odmoriti u frižideru bar pola
sata, a ja kao i uvek “žurim” te testo odmaram svega velikih, dragocenih mojih 15-ak
minuta, što je dakle dovoljno i povoljno.
Onda razvući testo tanko i najvećom čašom okruglom povaditi
kružiće i svaki ubaciti u kalup za pečenje 12 velikih mafina (pleh prethodno obložiti
papirnim velikim korpicama).
I napraviti podlogu za punjenje.
Svaki mafin napuniti mešavinom svežeg odleđenog voća
(pravim svoj miks od naših malina i majskih trešanja – fantastična šumska kombinacija).
Svaku korpicu do vrha napuniti svežim voćem.
Onda ispeći 12velikih mafina oko pola sata na 200 stepeni
po C.
Ohlađeno samo posuti prah šećerom.
Prijatno!
Коментари
Постави коментар