NAPUNJENI ŠAMPINJONI NA PIRINČU

 


 

Na malo ulja dinstati i pripremiti punjenje (ili nadev) za pripremljene kapice šampinjona:

Dinstati dakle:

sitno sečene 2 glavice ljubičastog luka

struk luka praziluka

sitno sečene sve peteljke šampinjona

Začiniti dodavanjem:

sitne morske soli

crnog mlevenog bibera

1 vezica peršuna lišćara







Ovim nadevom napuniti svaku kapicu šampinjona.

U ostatak nadeva još dodati:

delimično obaren obli kineski pirinač i

kurkumu

U zemljanu posudu sasuti začinjen pirinač te naliti samo malo vode.

Preko poređati napunjene šampinjone.





Zapeći u rerni na 200 stepeni po C (moj ručak je malo “prepečen” jer sam ga ostavila i otišla nekim drugim poslovima, ali je važno da sam sve lepo napunila i pripremila pre odlaska na planinu, ostavila samo da se nešto budnije ispeče, ali ne i “prepeče”, no meni je bilo potaman taman sam stigla sa malo kašnjenja kući gladna na svoj ručak).

Prijatno!

 

 

Коментари