Na malo ulja dinstati i pripremiti punjenje (ili
nadev) za pripremljene kapice šampinjona:
Dinstati dakle:
sitno sečene 2 glavice ljubičastog luka
struk luka praziluka
sitno sečene sve peteljke šampinjona
Začiniti dodavanjem:
sitne morske soli
crnog mlevenog bibera
1 vezica peršuna lišćara
Ovim nadevom napuniti svaku kapicu šampinjona.
U ostatak nadeva još dodati:
delimično obaren obli kineski pirinač i
kurkumu
U zemljanu posudu sasuti začinjen pirinač te naliti
samo malo vode.
Preko poređati napunjene šampinjone.
Zapeći u rerni na 200 stepeni po C (moj ručak je malo
“prepečen” jer sam ga ostavila i otišla nekim drugim poslovima, ali je važno da
sam sve lepo napunila i pripremila pre odlaska na planinu, ostavila samo da se nešto
budnije ispeče, ali ne i “prepeče”, no meni je bilo potaman taman sam stigla sa
malo kašnjenja kući gladna na svoj ručak).
Prijatno!
Коментари
Постави коментар