Potrebno je imati na astalu 6 gotovih kora za pitu i
kalup za pečenja 12 velikih mafina, ali koristim samo 6 komora, jer pravim 6
pitica.
Svaku koru (a uzimam po jednu koru za jednu piticu
mafin) malo pouljim i presavijem preko pola dužom stranom, a onda je tako
pesavijenu samo presečem preko pola, a onda te dve dobijene polovine preklopim
jednu preko druge da dobijem jednu manju kocku.
I tako prenesm i zgužvam u kalupu za mafine svaku
buduću piticu koju samo treba napuniti željenim nadevom, a pre nego je zatvorim
po vrhu ili zgužvam.
Nadev ili punjenje za ovu piticu pripremam mešavinom
sledećih sastojaka:
pakovanje ili kesica zamrznute blitve iz “Hirošime”,
prelivena vrućom vodom, isceđena i iseckana na što sitnije
1 domaće jaje iz KOKO ŠINJCA
100 g sira feta
1 vezica mirođije iz “Hirošime”
malo sitne morske soli
Kada se napune do vrha pitice sa po pune 1-2 kašike
nadeva onda se po vrhu samo zatvore i ušuškaju.
Ispeći oko 25 minuta na 200 stepeni po C.
Prijatno!
Коментари
Постави коментар