PITICE MAFINI SA BLITVOM

 



 

Potrebno je imati na astalu 6 gotovih kora za pitu i kalup za pečenja 12 velikih mafina, ali koristim samo 6 komora, jer pravim 6 pitica.

Svaku koru (a uzimam po jednu koru za jednu piticu mafin) malo pouljim i presavijem preko pola dužom stranom, a onda je tako pesavijenu samo presečem preko pola, a onda te dve dobijene polovine preklopim jednu preko druge da dobijem jednu manju kocku.







I tako prenesm i zgužvam u kalupu za mafine svaku buduću piticu koju samo treba napuniti željenim nadevom, a pre nego je zatvorim po vrhu ili zgužvam.

Nadev ili punjenje za ovu piticu pripremam mešavinom sledećih sastojaka:

pakovanje ili kesica zamrznute blitve iz “Hirošime”, prelivena vrućom vodom, isceđena i iseckana na što sitnije

1 domaće jaje iz KOKO ŠINJCA

100 g sira feta

1 vezica mirođije iz “Hirošime”

malo sitne morske soli








Kada se napune do vrha pitice sa po pune 1-2 kašike nadeva onda se po vrhu samo zatvore i ušuškaju.

Ispeći oko 25 minuta na 200 stepeni po C.

Prijatno!

 

 

 

Коментари