PRHKE KIFLICE SA MAŠĆU I BADEMIMA



Mikserom umutiti penasto:

200 g svinjske masti

1 jaje (hvala moje koke nosilje, od samo vašeg 1 jajeta pun pleh kiflica)

1 kašika šećera

Sada se dodaje u sve to sledeće, a muti se i zamesi ručno:

200 ml jogurta

20 g mlevenih badema (ili 2 kašike)

1 prašak za pecivo

1 kesica vanil šećera

½ kašičice sitne morske soli

500 g mekog brašna (dodavati brašno postepeno, a malo će ostati te se iskoristi posle na silikonskoj podlozi kada se bude razvlačilo testo)







Zamešeno testo, fino i glatko, staviti u kesu i ostaviti pola sata u frižideru (ja sam drdžala 25 minuta, meni je i 5 minuta biti u nekoj prednosti ogromna prednost dakle i svaki minut mi je danas vredan i ne mora baš svaki da se straći u kuhinji, te skratim postupak čekanja malo, posebno ona neka apsurdna čekanja)

Odmorno testo podelim na jednake 3 loptice, a onda svaku razvučem u krug, te isečem na trougliće.

Na dno svakog trouglića stavljam po kašičicu džem (koristim svoja dva domaća džema od drenjka i džem od majskih trešanja).







Savijem tako male kiflice, presavijam i sa strane da džem ne iscuri previše, i poređam preko kolačarskog papira u najveći pleh od rerne.

Ispečem kiflice oko 15 minuta na 200-190 stepeni po C.

Prohlađene pospem prah šećerom.

Prijatno!

 

 

 

 

Коментари