Mikserom umutiti penasto:
200 g svinjske masti
1 jaje (hvala moje koke nosilje, od samo vašeg 1
jajeta pun pleh kiflica)
1 kašika šećera
Sada se dodaje u sve to sledeće, a muti se i zamesi ručno:
200 ml jogurta
20 g mlevenih badema (ili 2 kašike)
1 prašak za pecivo
1 kesica vanil šećera
½ kašičice sitne morske soli
500 g mekog brašna (dodavati brašno postepeno, a malo
će ostati te se iskoristi posle na silikonskoj podlozi kada se bude razvlačilo
testo)
Zamešeno testo, fino i glatko, staviti u kesu i ostaviti
pola sata u frižideru (ja sam drdžala 25 minuta, meni je i 5 minuta biti u nekoj
prednosti ogromna prednost dakle i svaki minut mi je danas vredan i ne mora baš
svaki da se straći u kuhinji, te skratim postupak čekanja malo, posebno ona
neka apsurdna čekanja)
Odmorno testo podelim na jednake 3 loptice, a onda svaku
razvučem u krug, te isečem na trougliće.
Na dno svakog trouglića stavljam po kašičicu džem
(koristim svoja dva domaća džema od drenjka i džem od majskih trešanja).
Savijem tako male kiflice, presavijam i sa strane da
džem ne iscuri previše, i poređam preko kolačarskog papira u najveći pleh od rerne.
Ispečem kiflice oko 15 minuta na 200-190 stepeni po
C.
Prohlađene pospem prah šećerom.
Prijatno!
Коментари
Постави коментар