Potrebno je pakovanje od 3 gotove ispečene kupovne
čokoladne ili kakao korice, ali treba jako voditi računa oko cena, jer ja sam kao
i uvek bila glupa i slepa, lakoverna, te u prvom marketu se zaletela i platila
korice čak 500 dinara! (nisam u prilici već 3 meseca da išta radim a da me
nešto krupno i golemo ne ometa, niti da sada pečem korice pošto u glavi nosim mnogo
teže vrste tereta iako imamo jaja u izobilju, a kupovne korice nisu bogzna šta jer
kad se načnu, troše se, ali šta je tu – bar je kvalitetno namazano sve, pa će
biti osećam hit), a u drugom marketu vidim imaju samo dve sorte isto takvih
pravougaonih čoko korica, a cene su 650 i 370-380 dinara te treba kao i uvek
naći gde je nešto jeftinije.
Ova torta je teška 3 kg i 700 g izgleda moćno i miriše
preukusno, a samo mi je žao što nisam imala vremena za neku svečaniju i lepšu
lepršavu radosnu dekoraciju, ali naišla su neka naša jako teška vremena te je
sve bez radosti, bez dekoracije, bez mnogo ulepšavanja.
Najpre se ručno samo izmeša fil od sledećih sastojaka:
200 g šećera u prahu
500 g kisele pavlake
Onda se u to doda još 300 g samlevenog keksa bevita.
A u sve se to naspe 100 ml hladnog mleka.
Zatim se u drugoj vangli umuti mikserom:
300 g šlaga u prahu i
400 ml kisele vode
Na veliku tacnu najpre treba položiti prvu kupovnu
čoko koricu i natopiti je dobro sa čokoladnim mlekom (za natapanje utrošila sam
300-350 ml čokoladnog mleka)
Po natopljenoj prvoj korici razmazati 1/2 fila od
keksa bevita.
Zatim ubadati u fil smrznute maline jednu do druge
da bude obilatije i puno voća (maline nsiammerila a potrebno je oko 300-350 g).
Onda se po malinama nanese ½ umućenog šlaga.
Zatim se postavlja druga korica i onda se i ona
natopi čokoladnim mlekom.
Razmaže se po korici drugoj preostala polovina fila od
keksa bevita.
Po keksu se utisnu smrznute maline.
Preko malina se nanosi polovina preostalog šlaga (moje
korice su malo prevelike jer nigde nema manjih okruglih korica te su progutale sav
šlag i zato je dekoracija spoljašnja ostala malo skromnija, ali verzija je ipak
čokoladnija (čoko moko to zaslužuje) jer bi bilo previeš šlaga da sam još dokupila).
I na kraju se postavi treća korica koja se takođe
natopi čokoladnim mlekom.
Tortu zagladim okolo sa svega 2 kašike preostalog šlaga.
Po vrhu ide samo preliv od čokolade:
Topim na malo ulja 150 g dark čokolade za kuvanje i time
premazujem tortu.
Torta se do sutradan odmara u frižideru, a onda načinje
za mamim srećan i dugovečan rođendan 71, kao i svakog 14 marta.
Živela!
Коментари
Постави коментар