ČOKO MOKO BEVITA TORTA SA MALINAMA - ne peče se

 



Potrebno je pakovanje od 3 gotove ispečene kupovne čokoladne ili kakao korice, ali treba jako voditi računa oko cena, jer ja sam kao i uvek bila glupa i slepa, lakoverna, te u prvom marketu se zaletela i platila korice čak 500 dinara! (nisam u prilici već 3 meseca da išta radim a da me nešto krupno i golemo ne ometa, niti da sada pečem korice pošto u glavi nosim mnogo teže vrste tereta iako imamo jaja u izobilju, a kupovne korice nisu bogzna šta jer kad se načnu, troše se, ali šta je tu – bar je kvalitetno namazano sve, pa će biti osećam hit), a u drugom marketu vidim imaju samo dve sorte isto takvih pravougaonih čoko korica, a cene su 650 i 370-380 dinara te treba kao i uvek naći gde je nešto jeftinije.





Ova torta je teška 3 kg i 700 g izgleda moćno i miriše preukusno, a samo mi je žao što nisam imala vremena za neku svečaniju i lepšu lepršavu radosnu dekoraciju, ali naišla su neka naša jako teška vremena te je sve bez radosti, bez dekoracije, bez mnogo ulepšavanja.

Najpre se ručno samo izmeša fil od sledećih sastojaka:

200 g šećera u prahu

500 g kisele pavlake

Onda se u to doda još 300 g samlevenog keksa bevita.

A u sve se to naspe 100 ml hladnog mleka.

Zatim se u drugoj vangli umuti mikserom:

300 g šlaga u prahu i

400 ml kisele vode





Na veliku tacnu najpre treba položiti prvu kupovnu čoko koricu i natopiti je dobro sa čokoladnim mlekom (za natapanje utrošila sam 300-350 ml čokoladnog mleka)

Po natopljenoj prvoj korici razmazati 1/2 fila od keksa bevita.

Zatim ubadati u fil smrznute maline jednu do druge da bude obilatije i puno voća (maline nsiammerila a potrebno je oko 300-350 g).

Onda se po malinama nanese ½ umućenog šlaga.

Zatim se postavlja druga korica i onda se i ona natopi čokoladnim mlekom.

Razmaže se po korici drugoj preostala polovina fila od keksa bevita.

Po keksu se utisnu smrznute maline.

Preko malina se nanosi polovina preostalog šlaga (moje korice su malo prevelike jer nigde nema manjih okruglih korica te su progutale sav šlag i zato je dekoracija spoljašnja ostala malo skromnija, ali verzija je ipak čokoladnija (čoko moko to zaslužuje) jer bi bilo previeš šlaga da sam još dokupila).

I na kraju se postavi treća korica koja se takođe natopi čokoladnim mlekom.

Tortu zagladim okolo sa svega 2 kašike preostalog šlaga.




Po vrhu ide samo preliv od čokolade:

Topim na malo ulja 150 g dark čokolade za kuvanje i time premazujem tortu.

Torta se do sutradan odmara u frižideru, a onda načinje za mamim srećan i dugovečan rođendan 71, kao i svakog 14 marta.

Živela!

 

 

 

Коментари