NAJSLAĐI TART - džem od malina i crna ribizla

 



 

Zamesiti testo od sledećih sastojaka (najlepša podloga za tart, a samo se dalje treba igrati te isprobavati svoja nova punjenja ili nove nadeve po želji):




1 celo jaje

5 kašika šećera

100 g omekavljenog margarina

1 kašičica praška za pecivo

280 g mekog brašna






Od zamešenog testa uzeti 2/3 te od njega napraviti podlogu za tart, a u plehu (prečnika 23 cm) za tart koji je pre toga samo izmazan margarinom i odmah dno tarta izbockati viljuškom.

Nadev ovoga puta izleda ovako (moja nova izmišljena varijanta):

Podlogu premazati sa nekoliko kašičica džema od malina.

Onda poređati gusto zbijene zamrznute crne ribizle.

I na kraju sve posuti sa jednom kesicom vanil šećera.





Od preostale 1/3 testa napraviti i iseći tanke uže trakice i ušarati vrh tarta da bude najslađi.

Ispeći na 180 stepeni po C oko pola sata.

Prohlađeno iseći te servirati.





Ovo jeste najslađi tart, ali ne u onom bukvalnom smislu, jer naše ekološke crne ribizle od prošlog leta malo kise, pa ko želi slađe treba da sve pospe pri serviranju prah šećerom, itd.






Prijatno!

 

Коментари