Zamesiti testo od sledećih sastojaka (najlepša
podloga za tart, a samo se dalje treba igrati te isprobavati svoja nova
punjenja ili nove nadeve po želji):
1 celo jaje
5 kašika šećera
100 g omekavljenog margarina
1 kašičica praška za pecivo
280 g mekog brašna
Od zamešenog testa uzeti 2/3 te od njega napraviti podlogu
za tart, a u plehu (prečnika 23 cm) za tart koji je pre toga samo izmazan margarinom
i odmah dno tarta izbockati viljuškom.
Nadev ovoga puta izleda ovako (moja nova izmišljena varijanta):
Podlogu premazati sa nekoliko kašičica džema od malina.
Onda poređati gusto zbijene zamrznute crne ribizle.
I na kraju sve posuti sa jednom kesicom vanil
šećera.
Od preostale 1/3 testa napraviti i iseći tanke uže trakice
i ušarati vrh tarta da bude najslađi.
Ispeći na 180 stepeni po C oko pola sata.
Prohlađeno iseći te servirati.
Ovo jeste najslađi tart, ali ne u onom bukvalnom smislu,
jer naše ekološke crne ribizle od prošlog leta malo kise, pa ko želi slađe
treba da sve pospe pri serviranju prah šećerom, itd.
Prijatno!
Коментари
Постави коментар