Kako dobiti pun pleh palačinaka za svega 20-ak minuta.
Potrebno je samo umutiti ručno mućkalicom sledeće sastojke,
kao u onoj pesmi kad Nadalina muti jaja:
2 jajeta
1 kesica vanil šećera
prstohvat sitne morske soli
400 ml hladnog mleka
2 kašičice biljnog ulja (dobro piše - male kafene
kašičice)
8 punih velikih kašika brašna (meko tip 400)
Najveći pleh od rerne samo obložiti kolačarskim
papirom, te razasuti umućenu ređu masu za palačinke pažljivo, i na kraju sve
poravnjati samo špatulicom, te ubaciti pleh na 200 stepeni po C u rernu i ispeći
ravno 20 minuta ili dok ne dobije zlaćanu rumenu boju.
Ovi palačinci su prevrući kad se ispeku te ostaviti
ih malo da dušom danu, da ne bi bili gnjecavi, dakle da se malo prohlade a onda
ih iseći nožićem na veće kocke ili pravougaonike (ja isečem na 6 komada).
A onda svaki palačinak nafilovati domaćim džemom od
šljiva i od malina i samo urolati.
Dakle moguće jeste čak i ovo, a bila sam vrlo skeptična
i sumnjičava ponovo.
Prijatno!
Коментари
Постави коментар