TIRAMISU CUPCAKES (Tiramisu kapkejk) ili Kupasti tiramisu

 



 

Zamesiti ručno testo za pečenje 12 velikih mafina u kalupu koji se pre toga samo obloži većim papirnim korpicama:




210 g mekog brašna (tip 400)

½ kesice praška za pecivo

130 g šećera

1 celo jaje

80 g otopljenog a prohlađenog margarina

200 ml hladnog mleka

60 ml biljnog ulja

na vrh kašičice soli (malo manje od pola)







Ispeći 12 velikih mafina oko 25 minuta na 190-180 stepeni po C.






Ispečene ali prohlađene mafine oguliti od papirnih, poređati u okruglu tepsiju, korpica te izdubiti po sredini svaki mafin, a onda svaki izdubljeni mafin dobro natopiti instant kafom.





Za natapanje mafina napraviti sledeću rastopinu:

1 kašika instant kafe

200 ml vruće vode

30 g šećera

1 kašika ruma

Onda pripremiti fil od sledećih sastojaka te umutiti mikserom gušće (ali ja sam greškom kupila 100 g manje sira, ali 100 ml više slatke pavlake), te pišem kako sam ja umutila ovaj fil dalje:

300 g krem sira (najjeftiniji sirko)

1 kesica vanil šećera

120 g šećera u prahu

200 ml tečne slatke pavlake

Svaki natopljeni mafin zatim do vrha napuniti filom.

Onda preko toga naneti rastopljeni sloj tamne čokolade za kuvanje, tako što istopim 2 rebra crne čokolade sa malo kisele pavlake.

Onda preko čokolade nanositi pomoću šprica za tulumbe sav ostatak fila te praviti kupe.

Mafine dobro ohladiti u frižideru, a pre serviranja svaki mafin posuti sa kakao prahom.

Prijatno!

 

Коментари