Zamesiti ručno testo za pečenje 12 velikih mafina u kalupu
koji se pre toga samo obloži većim papirnim korpicama:
210 g mekog brašna (tip 400)
½ kesice praška za pecivo
130 g šećera
1 celo jaje
80 g otopljenog a prohlađenog margarina
200 ml hladnog mleka
60 ml biljnog ulja
na vrh kašičice soli (malo manje od pola)
Ispeći 12 velikih mafina oko 25 minuta na 190-180
stepeni po C.
Ispečene ali prohlađene mafine oguliti od papirnih,
poređati u okruglu tepsiju, korpica te izdubiti po sredini svaki mafin, a onda svaki
izdubljeni mafin dobro natopiti instant kafom.
Za natapanje mafina napraviti sledeću rastopinu:
1 kašika instant kafe
200 ml vruće vode
30 g šećera
1 kašika ruma
Onda pripremiti fil od sledećih sastojaka te umutiti
mikserom gušće (ali ja sam greškom kupila 100 g manje sira, ali 100 ml više slatke
pavlake), te pišem kako sam ja umutila ovaj fil dalje:
300 g krem sira (najjeftiniji sirko)
1 kesica vanil šećera
120 g šećera u prahu
200 ml tečne slatke pavlake
Svaki natopljeni mafin zatim do vrha napuniti filom.
Onda preko toga naneti rastopljeni sloj tamne čokolade
za kuvanje, tako što istopim 2 rebra crne čokolade sa malo kisele pavlake.
Onda preko čokolade nanositi pomoću šprica za tulumbe
sav ostatak fila te praviti kupe.
Mafine dobro ohladiti u frižideru, a pre serviranja
svaki mafin posuti sa kakao prahom.
Prijatno!
Коментари
Постави коментар