Zapravo mislila sam da sve recepte iz prošlosti držim u malom prstu svoje glave te da pamtim sve bez trunke zaborava, dakle bez zere da išta zaboravim i rešim da napravim za večeru novu verziju jaja na livadi svetog Avgustina, ali izostavim zaboravom ono isto tako bitno (kiselu pavlaku nakon sloja blitve) i onda je moralo da nastane posve nešto drugačije, improvizano, jedan jajasti džez.
Dakle prvo dinstam zeleniš, na malo ulja:
1 kesa isečene zamrznute blitve
svežanj mladih struka isečenog luka srebrenjaka
Samo posolim.
Od izdinstane blitve u plehu koji je prethodno obložen
kolačarskim papirorm napravim manje obruče ili udubljenja te u njih razbijem po
jedno jaje (jamica da odgovara zapremini razlivenog jajeta).
Po vrhu jaja samo pobiberim.
Onda na 200 stepeni po C zapečem sve to dok se jaja
totalno ne zapeku.
Gotovo jelo izvadim iz rene, te pospem rendanim
kačkavaljom i vratim na par sekundni još u vruću rernu samo da se sir rastopi.
Odmah servirati uz priloge po želji, a moj predlog
jeste dva reš prepečena tosta i par kašičica grčkog jogurta.
Prijatno!
Коментари
Постави коментар