INTEGRALNI HLEB sa blitvom i majčinom dušicom

 



 

U veću vanglu nasuti, te izmešati:

2 šolje (mera je veća šolja za čaj) integralnog ražanog brašna

2 šolje integralnog pšeničnog brašna

2 šolje belog pšeničnog mekog brašna tip 400

2 kašičice sitne morske soli

nadošli kvasac (posebno razmutiti suvi kvasac sa malo šećera i malo mlake vode a kad to nabudri sasuti u brašno)

izblendiranu blitvu (preliti zamrznutu blitvu vrelom vodom te izblendirati sa malo tople vode)

majčinu dušicu





Od sastojaka zakuvati testo za hleb i ostaviti ga da nadođe.

A kad testo nadođe premesiti, te natreti (natirati belim brašnom), onda oformiti veću loptu, premazati maslinovim uljem i posuti mlevenim lanom.

Hleb zareckati oštrim nožem po vrhu.

Ostaviti u plehu da nadođe (pleh obložiti kolačarskim papirom).

Ispeći na 200 stepeni po C oko 30-40 minuta da se dobro istišti.

Hladno iseći i spakovati u zamrzivač.

Prijatno!

 

 

Коментари