Uzeti uži duguljasti pleh dimenzija 26x11,5 cm i obložiti
ga kesama za zamrzivač.
Onda zamesiti podlogu ove kupina fantazije torte od sledećih
sastojaka:
100 g mlevenih sirovih badema
200 g mlevenog keksa petita
50 ml hladnog mleka
250 ml tečne slatke pavlake
Preko podloge naneti fil koji se dobija na ovaj način:
Umutiti mikserom preostalih 250 ml slatke pavlake
(potrebno je veće pakovanje slatke pavlake od 500 ml za čitavu tortu).
U to još dodati:
3 kašike kisele pavlake
100 g bele čokolade za kuvanje (rastopljene na pari)
100 g mlevenog keksa petita
I na kraju, skuvati voćnu glazuru od domaćih kupina.
U šerpu ubaciti:
300 g zaleđenih kupina
3 kašike šećera
2 kesice vanil šećera
50 ml hladne vode
Prokuvati a onda ispasirati ručnom presom kupine.
I na kraju razmutiti malo hladne vode 2,5 kašike
gustina te sručiti u vruće kupine i ukuvati dok se sve ne zgusne jako kratko.
Tortu ohladiti par sati u frižideru, a kada se stegne
izručiti na dezertnu tacnu te skinuti kese.
Prijatno!
Коментари
Постави коментар