VASKRŠNJA TORTA SA BANANAMA…



Korica se muti mikserom od sledećih sastojaka:

6 celih jaja

6 kašika šećera

U to dodati:

6 kašika brašna

1 prašak za pecivo

Ispeći u najvećem plehu od rerne koji je pre toga obložen kolačarskim papirom između 190-180 stepeni po C oko 10-ak minuta.






Skinuti papir, te uviti rolat po dužoj strani i ohladiti.

Dok se rolat hladi skuvati fil od sledećih sastojaka:

1 litar mleka

1 kesica vanil šećera

7 kašika šećera

7 kašika brašna

2 pudinga od vanile

1 domaće žumance (iz KOKO ŠINJCA)

U skuvani, a mlak fil ubaciti 250 g margarina te umutiti mikserom i još dodati 2 kašike umućenog šlaga (za ovu tortu potrebno je prethodno umutiti ukupno 200 g šlaga u prahu sa malo hladne vode te od toga oduzeti 2 kašike za fil).





Odviti hladan rolat i dobro ga premazati domaćim džemom od šljiva te iseći na tanje rolatiće (meni je ispalo 22-23 komada, a ostatak se uvek može pojesti, jer uvek ima neki rolatić viška).

Na tacnu staviti obruč uzet od okruglog pleha kome se otključava dno.

Rolatiće poređati po dnu obruča, kao i po ivicama (obodu).

Onda sasuti polovinu fila.

U fil svuda utisnuti cele ali oguljene banana (potrebno je manjih banana 6-7 komada).

Preko bananan onda nasuti drugu preostalu polovinu fila.

Ostaviti tortu u frižider da se ohladi i stegne.

Zatim skinuti obruč.

Onda staviti umućeni šlag samo po vrhu torte.

Moj šlag se malo stegao previše u frižideru te sam nekako na brzinu, bez mnogo ukrašavanja i svečarskog dekora sve samo čupavo nanela, a sav taj gušći ostatak šalga, no važno jeste da je torta načeta, da je preukusna, a čekali smo na njenu reprizu od marta 2024.

Prijatno!

 

 

 

 

 

Коментари