Korica se muti mikserom od sledećih sastojaka:
6 celih jaja
6 kašika šećera
U to dodati:
6 kašika brašna
1 prašak za pecivo
Ispeći u najvećem plehu od rerne koji je pre toga
obložen kolačarskim papirom između 190-180 stepeni po C oko 10-ak minuta.
Skinuti papir, te uviti rolat po dužoj strani i ohladiti.
Dok se rolat hladi skuvati fil od sledećih sastojaka:
1 litar mleka
1 kesica vanil šećera
7 kašika šećera
7 kašika brašna
2 pudinga od vanile
1 domaće žumance (iz KOKO ŠINJCA)
U skuvani, a mlak fil ubaciti 250 g margarina te umutiti
mikserom i još dodati 2 kašike umućenog šlaga (za ovu tortu potrebno je prethodno
umutiti ukupno 200 g šlaga u prahu sa malo hladne vode te od toga oduzeti 2
kašike za fil).
Odviti hladan rolat i dobro ga premazati domaćim džemom
od šljiva te iseći na tanje rolatiće (meni je ispalo 22-23 komada, a ostatak se
uvek može pojesti, jer uvek ima neki rolatić viška).
Na tacnu staviti obruč uzet od okruglog pleha kome
se otključava dno.
Rolatiće poređati po dnu obruča, kao i po ivicama (obodu).
Onda sasuti polovinu fila.
U fil svuda utisnuti cele ali oguljene banana (potrebno
je manjih banana 6-7 komada).
Preko bananan onda nasuti drugu preostalu polovinu
fila.
Ostaviti tortu u frižider da se ohladi i stegne.
Zatim skinuti obruč.
Onda staviti umućeni šlag samo po vrhu torte.
Moj šlag se malo stegao previše u frižideru te sam nekako
na brzinu, bez mnogo ukrašavanja i svečarskog dekora sve samo čupavo nanela, a
sav taj gušći ostatak šalga, no važno jeste da je torta načeta, da je preukusna,
a čekali smo na njenu reprizu od marta 2024.
Prijatno!
Коментари
Постави коментар