VASKRŠNJI ŠPIKOVANI ĆUREĆI BUT

 



 

Ćureći but (batak i karabatak u jednom komadu) zaseći nožem što dublje, dakle do same koske, a onda but usoliti sa obe strane.

Pripremiti mešavinu svojih omiljenih začina kojima će se ćureći but našpikovati ili napuniti onaj svaki zasečeni zarez.

U seckalicu ubaciti sledeće te sitno samleti:

par čena belog luka

lišće majčine dušice

1 vezicu mirođije

Kada se but našpikuje, onda ga ubaciti u pleh, te samo malo po vrhu preliti uljem, a u pleh još nasuti pre pečenja malo vode.

Sve zatvoriti (ušuškati) dobro pod alu foliju, te ubaciti u rernu na 200 stepeni po C, a zatim ispeći pod folijom (bez ikakvog otvaranja ili skidanja folije, jer bude mekše i sočnije, lepše) ravno 1 sat i 50 minuta.

Prijatno!

 

Коментари