Odleđene ispečene crvene paprike raseći preko pola.
Paprike malo posoliti i pobiberiti, te ih posuti
đumbirom u prahu.
Po dnu svake paprike staviti istanjene ćureće šnicle
(komad ćurećih prsa iseći na šnicle te ih izlupati čekićem za meso).
Preko mesa nasuti sitno isečeni peršun lišćar.
Preko peršuna staviti po liščicu-dve kačkavalja.
Onda urolati svaku nadevenu papriku u male sarmice
te ih poređati u pekač.
Tako uvijene paprike posoliti i pobiberiti.
Paprike posuti sa sveže isečenim lukom (mešavina
belog luka i luka srebrenjaka).
Onda umutiti preliv od sledećih sastojaka:
200 ml neutralne pavlake za kuvanje
2 kašike kisele pavlake
malo mleka
majčina dušica
Prelivene paprike posuti sa rendanim kačkavaljom.
Zapeći u rerni na 200 stepeni po C.
Prijatno!
Коментари
Постави коментар