Uzeti 7 dezertnih velikih čaša a za svaku skuvati
najpre podlogu od sledećih sastojaka:
500 ml hladnog mleka
3 kašike šećera
4 kašike pšeničnog griza
Skuvani griz razasuti po 2 kašike u svaku zdelicu.
Onda skuvati letnje neoguljene jabuke koje će se
tokom kuvanja same po sebi raspasti te će se dobiti preukusno pire od jabuka.
Skuvane jabuke razasuti preko griza po 2-3 kašike u
svaku zdelicu.
Preko jabuka nasuti po 1 kašičicu borovog meda.
Onda samleti sirove bademe koji su pre toga blanširani
(samo preliveni ključalom vodom te oguljeni) te preko jabuka nasuti krupno isečeni
badem.
Preko badema a u svaku zdelicu nasuti brusnice.
Preko brusnica nasuti sveže ubrane maline (hvala
mami vredno je jutros obrala naše maline).
Ohladiti dezert u frižideru.
Na ohlađen dezert staviti umućen šlag u prahu (200 g
šlaga u prahu umutiti sa običnom vodom sa česme, samo treba da voda bude jako hladna
jer onda se šlag umuti baš fantastično).
Po vrhu šlaga a u svaku zdelicu nasuti malo
kokosovog brašna ili ono iz kesice što zovemo samo kokos.
Prijatno!
Коментари
Постави коментар