DEZERT 26062025



Uzeti 7 dezertnih velikih čaša a za svaku skuvati najpre podlogu od sledećih sastojaka:




500 ml hladnog mleka

3 kašike šećera

4 kašike pšeničnog griza

Skuvani griz razasuti po 2 kašike u svaku zdelicu.




Onda skuvati letnje neoguljene jabuke koje će se tokom kuvanja same po sebi raspasti te će se dobiti preukusno pire od jabuka.

Skuvane jabuke razasuti preko griza po 2-3 kašike u svaku zdelicu.

Preko jabuka nasuti po 1 kašičicu borovog meda.

Onda samleti sirove bademe koji su pre toga blanširani (samo preliveni ključalom vodom te oguljeni) te preko jabuka nasuti krupno isečeni badem.












Preko badema a u svaku zdelicu nasuti brusnice.

Preko brusnica nasuti sveže ubrane maline (hvala mami vredno je jutros obrala naše maline).

Ohladiti dezert u frižideru.

Na ohlađen dezert staviti umućen šlag u prahu (200 g šlaga u prahu umutiti sa običnom vodom sa česme, samo treba da voda bude jako hladna jer onda se šlag umuti baš fantastično).

Po vrhu šlaga a u svaku zdelicu nasuti malo kokosovog brašna ili ono iz kesice što zovemo samo kokos.

Prijatno!

 

 

 

 

Коментари