PANGASIUS IZ RERNE

 


Kada vam u varoš od juče stigne prodavnica sa jako niskim cenama onda možete po prvi put pojesti kilogram jedne vrste somovine ili ribe zvane pangasius, za manje od 400 dinara, a u kilogramu dva lepa velika fileta.

Zaleđenu ribu odlediti, te oprati pod mlazom hladne vode, a onda je oceđenu pre pečenja dobro začiniti, iakoje ovo vrsta ribe koja ni po čemu nema smrada, dakle ne smrdi kao skuša ili oslić.





Posolim je i pouljim, a onda pospem raznim začinima – baš svime što mi je na dohvat ruke (a svega imam na svom dohvatu, posebno začina), a dobri začini su vazda oko mene, jer pored ove ribe pečem predveč i novu fokaču.

Dakle, ribu pangasius posuti sa sledećim začinima:

crni mleveni biber

aleva slatka paprika

suvi začin origano

sečeni beli luk

bosiljak balzamiko

majčina dušica

maslinovo ulje

ruzmarin

1 glavica luka srebrenjaka

Tako začinjenu ribu oko pola sata ispečem u dobro zagrejanoj rerni na 225-230 stepni po C.

Ukusniju ribu nisam jela.

Prijatno!

 

 

 

Коментари