RAŠTAN VEGE SARMICA – posno, bez mesa

 


 

Nabrati sveže liske raštana u svom vrtu ili plasteniku “Hirošima”, a onda ih očistiti malo od kornjavog dela pri samom dnu liske, od one male centralne žile, te preliti vrelom vodom (a najbolje iz ketlera) te par sekundi omekaviti, pa ocediti.







Onda pripremiti kašu od raznog sezonskog povrća.

Kratko dinstati povrće sledeće:

komad rendane neoguljene tikvice

mladu rendanu šargarepu

luk srebrenjak

Dodati još u sve to lišće peršuna i bosiljak balzamiko.

Začinti dodavanjem začina:

sitna morska so

đumbir u prahu

crni mleveni biber

U to ubaciti delimično obaren obli kineski pirinač.







Od dobijene kaše nafilovati liske raštana.

Sarmice preliti vodom te skuvati oko pola sata na tihoj ringli.

Prijatno!

 

 

 

 

 

 

Коментари