Kada vam otvore dućan sa niskim cenam možete nabaviti
originalnu konzervu predivnog paradajza pelata za nepunih 80 dinara (špagete za
manje od 50 dinara ili 2 kg sladoleda iz Rumunije za 350 dinara, a pritom je
taj sladoled ukusniji nego ovi naši izvikani domaći od 700-500 dinara 2-3 puta
manjeg gabarita!, ili biljni kačkavalj iz Grčke 500 g za oko 350-360 dinara, itd.),
a što je dovoljno da se naprave špageti da može troje ljudi da ruča. Inače,
konzerve pelata u makretima su preko 400 dinara tako da sebi nisam nikad priuštila
taj luksuz.
Kada imam konzervu italijanskog pelata i skuvane
špagete, onda dalje do super sosa za špagete dolazim na ovaj način:
Nasečem nekoliko čena svog belog luka i samo malo ga
proprižm na ulju od suncokreta, a onda u to naspem konzervu pelata te dinstam
dok se paradajz ne raspadne.
Posolim, pobiberim i dodam ono najlepše - punu šaku
bosiljka balzamiko.
Sve malo ukrčkam te u to dodam šokirane a već skuvane
i proceđene špagete koje su pre toga dakle samo oprane pod mlazom hladne vode.
Po želji može se dekorisati nekim rendanim sirom, a ja
to nisam, pošto bilo bi suvišno (parmezan je luksuz), jer uz ovo ide svež krastavac
i malo zrelog paradajza ponajbolje.
Prijatno!
Коментари
Постави коментар