Uzeti veliki tiganj sa poklopcem te u njega nasuti maslinvo
ulje od komine, a onda ubaciti:
čeri paradajz (oko 2 šake)
par glavica isečenog crnog luka
par čena belog luka
Dinstati povrće na tišoj ringli poklopljeno uz povremeno
mešanje, a onda negde na pola dinstanja ubaciti isečena ćureća srca (3 isečena komada).
Začiniti dodavanjem raznih začina:
sitna morska so
crni mleveni biber
alatka aleva paprika
sveže lišće peršuna lišćara
2 male kašičice šećera (a kada je čeri malo “nakiseo”
kao i paradajz dodati tajni sastojak - malo meda ili malo šećera u svaki sos i
jelo te prste da poližeš ručak)
Pred kraj sasuti i isečene 3 cele ćureće džigerice te
ukrčkati i još izdinstati (džigerici ne treba mnogo vremenskog dinstanja kao “tvrđem”
mesu kao što je ćureće srce ili bubala; mada 3 velika ćureća bubala čuvam u zamrzivaču
za neki drugi specijalitet).
Garnirati sa isečenim kriškama svežeg krastavca.
Prijatno!
Коментари
Постави коментар