DINSTANE ĆUREĆE IZNUTRICE

 



 

 

Uzeti veliki tiganj sa poklopcem te u njega nasuti maslinvo ulje od komine, a onda ubaciti:

čeri paradajz (oko 2 šake)

par glavica isečenog crnog luka

par čena belog luka

Dinstati povrće na tišoj ringli poklopljeno uz povremeno mešanje, a onda negde na pola dinstanja ubaciti isečena ćureća srca (3 isečena komada).






Začiniti dodavanjem raznih začina:

sitna morska so

crni mleveni biber

alatka aleva paprika

sveže lišće peršuna lišćara

2 male kašičice šećera (a kada je čeri malo “nakiseo” kao i paradajz dodati tajni sastojak - malo meda ili malo šećera u svaki sos i jelo te prste da poližeš ručak)

Pred kraj sasuti i isečene 3 cele ćureće džigerice te ukrčkati i još izdinstati (džigerici ne treba mnogo vremenskog dinstanja kao “tvrđem” mesu kao što je ćureće srce ili bubala; mada 3 velika ćureća bubala čuvam u zamrzivaču za neki drugi specijalitet).

Garnirati sa isečenim kriškama svežeg krastavca.

Prijatno!

 

 

 

Коментари