JULSKI ĐUVEČ SA PILETINOM (ispod sača)

 



 

U veliku vanglu naseckati sveže ubrano svoje povrće iz “Hirošime” – a povrće iseći krupnije:

par glavica ljubičastog luka

paradajz

paprike šilje

krompir

2 vezice peršuna lišćara

malo oblog kineskog pirinča

aleva slatka paprika

crni mleveni biber

sitna morska so

vegeta







Povrće neću uopšte uljiti, jer koristim domaće pileće meso koje će ispos sača ili pod poklopcem zemljane posude pustiti sve svoje prirodne masti.

Povrće samo izmešam te saspem u pekač, ili mini sač (zaljubljena sam u ovu posudu od 450 dinara), te nalijem hladnu vodu.

Po vrhu poređam domaće pileće meso – krilca i bubala (meso treba usoliti pre stavljanja u posudu).

Pečem oko sat i po na 200 stepeni po C u rerni bez ikakvog mešanja ili otvaranja.






Ručak prste da smažeš, a kao prilog naseći dosta sveže salate od krastavaca i ljutačicu papričicu.

Prijatno!

 

 

 

Коментари