U veliku vanglu naseckati sveže ubrano svoje povrće iz
“Hirošime” – a povrće iseći krupnije:
par glavica ljubičastog luka
paradajz
paprike šilje
krompir
2 vezice peršuna lišćara
malo oblog kineskog pirinča
aleva slatka paprika
crni mleveni biber
sitna morska so
vegeta
Povrće neću uopšte uljiti, jer koristim domaće pileće
meso koje će ispos sača ili pod poklopcem zemljane posude pustiti sve svoje
prirodne masti.
Povrće samo izmešam te saspem u pekač, ili mini sač
(zaljubljena sam u ovu posudu od 450 dinara), te nalijem hladnu vodu.
Po vrhu poređam domaće pileće meso – krilca i bubala
(meso treba usoliti pre stavljanja u posudu).
Pečem oko sat i po na 200 stepeni po C u rerni bez
ikakvog mešanja ili otvaranja.
Ručak prste da smažeš, a kao prilog naseći dosta
sveže salate od krastavaca i ljutačicu papričicu.
Prijatno!
Коментари
Постави коментар