Na maslinovom ulju od komine ukrčkati:
2 sitnije čitave glavice sitno isečenog belog luka
6-8 većih sitno izmlevenih svežih paradajza
Začiniti sve dodavanjem sitne morske soli i crnog mlevenog
bibera.
Ubaciti još 2 vezice svežeg peršuna lišćara negde
pred sami kraj dinstanja i 3 veća parčeta ljutačice paprike.
Posebno skuvati pastu čipkaste makarone, a kuvane
dobro oprati pod mlazom hladne vode te ih ubaciti u pomodoro sos oslobođene skroba.
Izmešati sve na vatri te pustiti da provre još 2-3
ključa.
Po želji jedan doe ovakve paste može se još obogatiti
i dodavanjem sledećih sastojaka:
1 oceđena konzerva tunjevine u komadićima
sveže lišće bosiljka đenoveze
Servirati toplo te garnirati uz malo rendanog
kačkavalja na vrhu.
Uz ovo odlično idu kriške sveže oguljenih krastavaca
iz “Hirošime”.
Prijatno!
Коментари
Постави коментар