PASTA POMODORO

 



 

Na maslinovom ulju od komine ukrčkati:

2 sitnije čitave glavice sitno isečenog belog luka

6-8 većih sitno izmlevenih svežih paradajza

Začiniti sve dodavanjem sitne morske soli i crnog mlevenog bibera.

Ubaciti još 2 vezice svežeg peršuna lišćara negde pred sami kraj dinstanja i 3 veća parčeta ljutačice paprike.






Posebno skuvati pastu čipkaste makarone, a kuvane dobro oprati pod mlazom hladne vode te ih ubaciti u pomodoro sos oslobođene skroba.

Izmešati sve na vatri te pustiti da provre još 2-3 ključa.

Po želji jedan doe ovakve paste može se još obogatiti i dodavanjem sledećih sastojaka:

1 oceđena konzerva tunjevine u komadićima

sveže lišće bosiljka đenoveze

Servirati toplo te garnirati uz malo rendanog kačkavalja na vrhu.

Uz ovo odlično idu kriške sveže oguljenih krastavaca iz “Hirošime”.

Prijatno!

 

Коментари