Testo ili podlogu za pizzu podmesiti od sledećih sastojaka,
proizvoljno bez vagice I meraenja (koristim iste sastojke koje inače ubacujem
kad pravim domaće tortilje):
brašno (meko tip 400)
maslinovo ulje od komine
malo sitne morske soli
½ kesice praška za pecivo
Zamesiti sve toplom vodom te ostaviti testo da odmara nekoliko sati oko 2-3.
Nakon toga pouljiti veliki pleh od šporeta minimatik
maslinovim uljem te rukama rastanjiti inače omekavljeno testo tanko (testo i po vrhu posuti maslinovim uljem).
Onda na testo naneti prvi dobar sloj rendanog
kačkavalja.
Preko toga iseći 4-5 svežih paradajza sečenih na tanke
kružiće.
I preko toga ponovo ide samo dobar završni sloj
rendanog kačkavalja.
No, meni se zadesilo i jako malo rendane šunke te sam
i to ubacila.
I još posuti sa suvim začinom origanom.
Ispeći odmah na 200 stepeni po C oko 20-ak minuta.
Prijatno!
Коментари
Постави коментар