PIZZA POMODORO – bez kvasca

 



 

Testo ili podlogu za pizzu podmesiti od sledećih sastojaka, proizvoljno bez vagice I meraenja (koristim iste sastojke koje inače ubacujem kad pravim domaće tortilje):

brašno (meko tip 400)

maslinovo ulje od komine

malo sitne morske soli

½ kesice praška za pecivo

Zamesiti sve toplom vodom te ostaviti testo da odmara nekoliko sati oko 2-3.






Nakon toga pouljiti veliki pleh od šporeta minimatik maslinovim uljem te rukama rastanjiti inače omekavljeno testo tanko (testo i po vrhu posuti maslinovim uljem).

Onda na testo naneti prvi dobar sloj rendanog kačkavalja.

Preko toga iseći 4-5 svežih paradajza sečenih na tanke kružiće.

I preko toga ponovo ide samo dobar završni sloj rendanog kačkavalja.

No, meni se zadesilo i jako malo rendane šunke te sam i to ubacila.

I još posuti sa suvim začinom origanom.

Ispeći odmah na 200 stepeni po C oko 20-ak minuta.

Prijatno!

 

 

Коментари