Prvo skuvati sirup ili agdu, samo 1 minut do minut i
po, ali vreme kuvanja izmeriti tek kad sirup u šerpi počne da ključa ili dobro vri
(mera je mala šoljica za kafu ona od 3 srka, oko 70-80 ml zapremine):
9 šoljica šećera
2 kesice vanil šećera
10 šoljica vode
2 koluta isečenog limuna
Kada se skuva sirup, pustiti ga da se načisto ohladi,
jer se vruće urmašice prelivaju i zalivaju sirupom koji mora biti hladan.
Testo zamesiti od sledećih sastojaka, koje treba
umutiti mikserom:
3 jajeta
3 šoljice šećera
3 šoljice ulja
Onda u to još dodati sledeće te mutiti ručno:
1 prašak za pecivo
13 šoljica brašna (dodavati postepeno, a malo brašna
treba da ostane)
Odmah od testa oblikovati valjčiće, te na bockastu stranu
rendeta napraviti tanju pločicu i malo spljoštiti valjak.
Urmašice ređati po kolačarskom papiru u veliki pleh
od rerne.
U svaku urmašicu utisnuti po polovinu orahove
jezgre.
Ispeći na 200 stepeni po C oko 20-ak minuta.
Vruće urmašice preliti hladnim sirupom.
Ohladiti dobro pre serviranja u frižideru.
Najlepše urmašice, čak brže i lepše od tulumbi.
Prijatno!
Коментари
Постави коментар