URMAŠICE sa orasima

 



 

Prvo skuvati sirup ili agdu, samo 1 minut do minut i po, ali vreme kuvanja izmeriti tek kad sirup u šerpi počne da ključa ili dobro vri (mera je mala šoljica za kafu ona od 3 srka, oko 70-80 ml zapremine):

9 šoljica šećera

2 kesice vanil šećera

10 šoljica vode

2 koluta isečenog limuna






Kada se skuva sirup, pustiti ga da se načisto ohladi, jer se vruće urmašice prelivaju i zalivaju sirupom koji mora biti hladan.

Testo zamesiti od sledećih sastojaka, koje treba umutiti mikserom:

3 jajeta

3 šoljice šećera

3 šoljice ulja

Onda u to još dodati sledeće te mutiti ručno:

1 prašak za pecivo

13 šoljica brašna (dodavati postepeno, a malo brašna treba da ostane)




Odmah od testa oblikovati valjčiće, te na bockastu stranu rendeta napraviti tanju pločicu i malo spljoštiti valjak.

Urmašice ređati po kolačarskom papiru u veliki pleh od rerne.

U svaku urmašicu utisnuti po polovinu orahove jezgre.

Ispeći na 200 stepeni po C oko 20-ak minuta.

Vruće urmašice preliti hladnim sirupom.

Ohladiti dobro pre serviranja u frižideru.

Najlepše urmašice, čak brže i lepše od tulumbi.

Prijatno!

 

 

Коментари