Umutiti koricu od:
6 belenaca
6 kašika šećera
U to dodati još:
6 žumanaca
6 kašika brašna
Sasuti preko kolačarskog papira a u veći pleh te
ispeći na 200 stepeni po C.
Ohlađenu koru sitno izdrobiti rukama.
Onda skuvati fil od sledećih sastojaka:
1 litar mleka
6 kašika šećera
2 kesice vanil šećera
2 pudinga od vanile
4 kašike brašna
U skuvan a prohlađen fil dodati 250 g margarina te
izmutiti mikserom.
Odmah u fil sasuti izdrobljenu a onu isitnjenu
ispečenu koricu i samo ručno promešati.
Uzeti obruč od okruglog pleha kome se otključava dno
i unutar obruča sasuti svu dobijenu masu te od nje načiniti podlogu.
Zatim otvoriti konzervu kompota od breske (manje
sladak) te ocediti polutke te iseći na tanke kriške.
Po vrhu torte poređati celu konzervu breskvi
(konzerva od 820 g oko 200 dinara).
Ohladiti tortu dobro u frižideru.
I na kraju
dekorisati šlagom, a umutiti:
150 g šlaga u prahu i
300 ml kisele vode
Srećan rođendan 76 tati!
Коментари
Постави коментар