VOĆNA TORTA SA BRESKVAMA – rođendanska

 


 

Umutiti koricu od:

6 belenaca

6 kašika šećera

U to dodati još:

6 žumanaca

6 kašika brašna








Sasuti preko kolačarskog papira a u veći pleh te ispeći na 200 stepeni po C.

Ohlađenu koru sitno izdrobiti rukama.

Onda skuvati fil od sledećih sastojaka:

1 litar mleka

6 kašika šećera

2 kesice vanil šećera

2 pudinga od vanile

4 kašike brašna

U skuvan a prohlađen fil dodati 250 g margarina te izmutiti mikserom.







Odmah u fil sasuti izdrobljenu a onu isitnjenu ispečenu koricu i samo ručno promešati.

Uzeti obruč od okruglog pleha kome se otključava dno i unutar obruča sasuti svu dobijenu masu te od nje načiniti podlogu.

Zatim otvoriti konzervu kompota od breske (manje sladak) te ocediti polutke te iseći na tanke kriške.

Po vrhu torte poređati celu konzervu breskvi (konzerva od 820 g oko 200 dinara).

Ohladiti tortu dobro u frižideru.

 I na kraju dekorisati šlagom, a umutiti:

150 g šlaga u prahu i

300 ml kisele vode

Srećan rođendan 76 tati!

 

 


Коментари