BRUSKETI – 21 avgust 2025

 



 

U veći pleh obložen kolačarskim papirom poređati 6 većih isečenih kriški hleba.

U manjoj činiji pripremiti začinski premaz i nanositi ga uz pomoć silikonske četkice po čitavoj površini svake kriške hleba:

maslinovo ulje od komine

začin kulinat

crni mleveni biber

đumbir u prahu

majčina dušica

origano

aleva slatka paprika






Preko premazanih kriški hleb naneti dobar sloj mariniranih isečenih šampinjona.

Preko šampinjona nasuti lišće bosiljka đenoveze.

I na kraju sve preklopiti, tj. dekorisati sa dosta čeri paradajza.

I kao završni pobedonosni potez sve kriške dekorisati uzanim kriškama žutog kruškastog čeri paradajza da bude ovako fenomenalno jestivo a dekorativno, kao naslikano.

Zapeći u rerni, a uključiti grejače gornje ili samo one koji greju i peku odozgo (ove bruskete nisam onako prepekla kao jedne prethodne).

Prijatno!

 

 

 

Коментари