Šolju (od 200-250 ml zapremine) cvenog sočiva samo preliti
hladnom vodom (2-3 šolje) i ostaviti najmanje 2-3 sata da nabubri.
Nakon toga ocediti sočivo, oprati i sasuti u seckalicu.
Ubaciti 2 komada jaja i izmiksati.
Sasuti dobijenu žitku masu u vanglicu te još dodavati
sledeće sastojke:
1 kašičica sitne morske soli
1 prašak za pecivo
200 ml grčkog jogurta
100 ml maslinovog ulja
Sasuti u duži a uži pleh za pečenje hleba ovu dobijenu
a nešto ređu masu ali pre toga pleh obložiti kolačarskim papirom (nažalost moj
hleb se malo zalepio za kolačarski papir lošeg kvaliteta ali ne fali ništa
uspela sam da što manje razbucam hleb pri skidanju papira, a kakav je ovo hleb
bez trunke brašna nešto posve slično po ukusu projari, a dakle lepo, zdravo, lagano).
Pre pečenja hleb posuti po vrhu sa što više susama.
Ispeći na 180 stepei po C oko 40-45 minuta.
Ohlađeno načeti i iseći.
Prijatno!
Коментари
Постави коментар