Pošto je trpeza danas posna, mada posna je i nekih naših
prethodnih dana (pošto mama posti inspiriše me da se malo veganski nahranim),
te igram se i danas u svojoj letnjoj kuhinjici, a za dašnji preobraženjski
ručak osmišljavam i barem drugo fino jelo od leve polovine zapečenog i začinjenog
povrća, a sa leve strane našle su se one juče obrane a 3 najmanje hokaido bundeve,
koje oprane, ali neoguljene samo očistim po sredini (a semenkama nahranim koke
nosilje, koje su danas snele 2 komada jaja), te isečem na željene komade.
U sredinu svake hokaido polutkice ide po jedno celo čeno
belog luka (ako je čeno veće prepolovim ga).
A onda sledi posipanje sledećih začina, istih, dakle
istovetno sve kao i po desnoj strani (može se posipati istovremeno sve odjednom
i balansirati lepo i desno i levo te posuti sve kao jedno i celo, jer upravo tako
uradih ja):
sitna morska so
crni mleveni biber
đumbir u prahu
aleva slatka paprika
majčina dušica
maslinovo ulje
bosiljak đenoveze
I na kraju isečem još nekoliko svežih paradajza onih
već sazrelih i poređam ih okolo hokaido parčića (tačnije igram se svojim povrćem
kao i začinima stvarajući jutros jedno malo gastro umetničko delo a pošto nemam
bojice da to slikam po nečemu mogu da dočara svoj mali naum i ovako, a onda da
ga preobrazim i njime se baš lepo nahranim).
Sve zajedno dakle zapečem na 200 stepeni po C, a kada
se ispeče povrće za potaž povadim samo bundevu, beli luk i paradajz ili samo levu
stranu pleha, onu većinsku.
Onda u dublju šerpu preko svega toga dolijem hladne
vode i sve izblendiram (dok jednom rukom blendiram drugom snimam svoje snimke).
Vratim na ringlu da pusti 2-3 ključa ili da proključa
i prokuva se sve oko 2-3 minuta i samo dodam začin kulinat.
Prijatno!


Коментари
Постави коментар