Uzeti veliki pleh od rerne (od šporeta minimatik) te
ga obložiti kolačarskim papirom a onda po dnu pleha poređati tanje isečene
kriške jučerašnjeg ili kako bi se to još reklo malo bajatijeg hleba.
Onda pripremiti maslinov premaz sa suvim začinima, a sve se spremi tako lako a tako što se maslinovo ulje začini sledećim začinima, te se onda sve samo izmeša:
par čena sitno isečenog belog luka
suvi začin origano
aleva slatka paprika
đumbir u prahu
crni mleveni biber
Onda se premažu kriške a dovoljno je više po sredini
i koji krug malo šire, ne mora skroz na skroz.
Onda naseći što više čeri paradajza te svaku krišku
okolo dobro ispuniti ili okružiti time.
Onda u sredinu tog kruga od čerija dodati marinirane
pečurke.
Na vrh svake pečurke staviti kapnuti malo čili baš
čili preljutog sosa.
I na kraju sve posuti sa svežim bosiljkom đenoveze.
Zapeći u rerni oko 10-ak minuta na 200 stepeni po C
(ja obožavam malo prepečeniju varijantu, hrskaviju).
Prijatno!
Коментари
Постави коментар