IZMIŠLJENI POSNI BRUSKETI

 

Uzeti veliki pleh od rerne (od šporeta minimatik) te ga obložiti kolačarskim papirom a onda po dnu pleha poređati tanje isečene kriške jučerašnjeg ili kako bi se to još reklo malo bajatijeg hleba.

Onda pripremiti maslinov premaz sa suvim začinima, a sve se spremi tako lako a tako što se maslinovo ulje začini sledećim začinima, te se onda sve samo izmeša:







par čena sitno isečenog belog luka

suvi začin origano

aleva slatka paprika

đumbir u prahu

crni mleveni biber

Onda se premažu kriške a dovoljno je više po sredini i koji krug malo šire, ne mora skroz na skroz.

Onda naseći što više čeri paradajza te svaku krišku okolo dobro ispuniti ili okružiti time.

Onda u sredinu tog kruga od čerija dodati marinirane pečurke.

Na vrh svake pečurke staviti kapnuti malo čili baš čili preljutog sosa.

I na kraju sve posuti sa svežim bosiljkom đenoveze.






Zapeći u rerni oko 10-ak minuta na 200 stepeni po C (ja obožavam malo prepečeniju varijantu, hrskaviju).

Prijatno!

 

 

Коментари