Od jednog većeg pleha zapečenog i začinjenog povraća
mogu da se naprave najmanje 2 posna ili veganska preobraženjska jela, ali prvo da
krenemo od namaza koji se pravi od desne polovine, a manjinske ovog zapečenog
začinjenog povrća, tj. od naših juče ubranih plodova, a plavog patlidžana ona 3
malecka od 425 g koje ubrah juče u “Hirošimi”.
Svaki neoguljeni oprani patlidžan presečem preko
pola, te zasečem plavim nožićem po sredini i dobro zareckam a onda začinim začinima
po želji:
sitna morska so
crni mleveni biber
đumbir u prahu
aleva slatka paprika
majčina dušica
maslinovo ulje
bosiljak đenoveze
Uz patlidžan obavezno dodam i pola ljute papričice
da se zapeče i svemu dadne ljutkast okus.
Ispeći svo povrće zajedno na 200 stepeni po C.
Kada se sve ispeče povadim za namaz samo plavi
patlidžan te ga ogulim a od sredine ispečene daljim gnječenjem ili brzim
mešanjem dobijem dobar posni namaza. Ukradem još malo belog ispečenog luka i dodam
u patlidžan, a ukradem iz hokaido bundevica.
Probam da li je slano, a ako nije onda treba dodati
malo soli, što i jesam uradila.
Sasuti namaz u činiju i dekorisati kriškama ispečenog
paradajza (ukradem ili uzmem sa leve strane pleha) a onda poređati po neki
blanširani badem a u sredinu obavezno staviti po jednu zelenu očišćenu maslinku.
Ovaj namaz ide uz mnogo toga, recimo uz prženu pastrmku,
krompir salatu, itd.
Prijatno!
Коментари
Постави коментар