NAMAZ OD PATLIDŽANA – na preobraženjski način

 


Od jednog većeg pleha zapečenog i začinjenog povraća mogu da se naprave najmanje 2 posna ili veganska preobraženjska jela, ali prvo da krenemo od namaza koji se pravi od desne polovine, a manjinske ovog zapečenog začinjenog povrća, tj. od naših juče ubranih plodova, a plavog patlidžana ona 3 malecka od 425 g koje ubrah juče u “Hirošimi”.






Svaki neoguljeni oprani patlidžan presečem preko pola, te zasečem plavim nožićem po sredini i dobro zareckam a onda začinim začinima po želji:

sitna morska so

crni mleveni biber

đumbir u prahu

aleva slatka paprika

majčina dušica

maslinovo ulje

bosiljak đenoveze

Uz patlidžan obavezno dodam i pola ljute papričice da se zapeče i svemu dadne ljutkast okus.

Ispeći svo povrće zajedno na 200 stepeni po C.

Kada se sve ispeče povadim za namaz samo plavi patlidžan te ga ogulim a od sredine ispečene daljim gnječenjem ili brzim mešanjem dobijem dobar posni namaza. Ukradem još malo belog ispečenog luka i dodam u patlidžan, a ukradem iz hokaido bundevica.

Probam da li je slano, a ako nije onda treba dodati malo soli, što i jesam uradila.

Sasuti namaz u činiju i dekorisati kriškama ispečenog paradajza (ukradem ili uzmem sa leve strane pleha) a onda poređati po neki blanširani badem a u sredinu obavezno staviti po jednu zelenu očišćenu maslinku.

Ovaj namaz ide uz mnogo toga, recimo uz prženu pastrmku, krompir salatu, itd.

Prijatno!

 

Коментари