PLJESKAVICE OD CRVENOG SOČIVA

 



 

Sve do juče nisam nigde uspela da nabasam na crveno sočivo (a vidim uvezeno iz bugarske, kesa staje 1 evro) te da od danas u svoj meni uvrstim novu vrstu proteinske namernice, te izmislim nekoliko jela, a najmanje dva i upoznam i neko novo zrnevlje, te da se malo poigram čitavo jutro u svojoj letnoj kuhinjici, jer da bi hrana pala kao mana s višnjih nebesa neko mora da zasuče rukave i da kuva.






Željenu količinu crvenog sočiva preliti hladnom vodom u nekoj dubljoj zdelici i ostaviti najmanje 2 sata da sve odstoji (sočivo se polagano rasprskava i puca, mekavi). No, kao i uvek ja sam uspela da strpljivo iščekam samo jedan pun sat i to bi dovoljno.

Nakon toga crveno sočivo samo ocedim, te operem hladnom vodom i saspem ga u seckalicu (mog omiljenog brzog čopera – čop, čop) u koju još dodajem povrće:






crni luk

beli luk

malo šargarepe

peršun lišćar

sitnu morsku so

crni mleveni biber

Sve to brzo sameljem, par turbo okretaja, te dobijem gušću masu od koje polagano rukama oblikujem čiste veganske pljeskavice koje spuštam na malo vrelog ulja i samo prepržim sa obe strane.

Lepše su od svake pljeskavice sa mlevenim životinjskim mesom a sve sam zdravi protein.

Prijatno!

 

 

Коментари