Sočivo samo dobro oprati pod mlazom hladne vode (kesa
ruskog sočiva manje od 1 evra, ali da tih 115 dinara zaokružimo na 1 evro, nije
daleko od naše realnosti).
Na malo maslinovog ulja prodinstati prvo na kratko samo
sledeće povrće:
isečeni crni luk
par čena belog luka
malo samlevenog čerija (jedna šaka)
komad isečene šargarepe
Onda u to sasuti sočivo, te naliti hladnom vodm i
lepo krčkati na tišoj vatri poklopljeno uz povremeno mešanje.
Začiniti dodavanjem sledećih sastojaka:
sitna morska so
crni mleveni biber
suvi začin majčine dušice (ona moja mala domaća
proizvodnja)
sveže lišće peršuna lišćara
aleva slatka paprika
Odlično ide uz palačinke od crvenog sočiva koje se napune
ili nafiluju puterom od golice i suncokreta, kao i uz pljeskavice veganske do
crvenog sočiva, uz ljutu papričicu i pregršt čeri paradajza. Dakle, treba umeti
sebi napraviti jedan posve prekrasna čisto veganski nedeljni svečani ručak, jer
ko bude umeo da se snalazi te kuva za malo para neće još zadugo u Srbiji biti gladan,
a dve kese sočiva mogu još lepše da nas nahrane bar za mesec dana.
Prijatno!
Коментари
Постави коментар