Ideja “ukradena” od Džejmi Olivera, a onda je usledilo
moje izmišljanje, dovijanje, ili mala modifikacija originalnog recepta koji se pravi
sa pasuljem iz konzerve, a sve u svemu – danas preukusan ručak, a može i biti večera.
Pošto kuvam svo preostalo sočivo u slanoj vodi a
sočivo koje je još juče pokišeljeno u hladnoj vodi da se jutros brže bolje skuva
polovinu skuvanog sočiva iskoristih za pljeskavice, a polovinu da napunim 4
gnezda.
Dok se sočivo na jednoj ringli kuva, ja pripremam dinstano povrće u koje ću docnije umešati skuvano sočivo i dobiti preukusno punjenje za gnezda ili glavnu osnovu ovog jela.
Dinstam na maslinovom ulju svo isečeno povrće:
2 sveže paprike
crni luk
beli luk
čeri paradajz
Na kraju začinim povrće omiljenim začinima sa svoje
kuhinjske police:
peršun
vegeta
crni mleveni biber
aleva slatka paprika
majčina dušica
U dinstano povrće sručim skuvano oceđeno sočivo.
U većem plehu napravim 4 gnezda, a za to je potrebno
ukupno 8 gotovih kora za pitu.
Uzimam po dve kore za svako gnezdo ali svaku koru urolam
posebno te od dve urolane kore savijam sve u krug i pravim gnezdo.
Svako gnezdo do vrha ispunim sočivom.
Napravim u sočivu jamicu te u svaku razbijem po jedno
celo jaje.
Po vrhu jaja pospem sve sa dosta susama.
Pošto nemam kačkavalja ni skupih srodnih sireva
pravim svoju verziju bez kapi sira a inače lepo jeste ko sebi može da priušti
te narenda na sve ovo malo skupog sira.
Zapečem oko 15-ak minuta (da porumene kore) na 200
stepeni po C.
Prijatno!
Коментари
Постави коментар