GNEZDA OD SOČIVA

 



 

Ideja “ukradena” od Džejmi Olivera, a onda je usledilo moje izmišljanje, dovijanje, ili mala modifikacija originalnog recepta koji se pravi sa pasuljem iz konzerve, a sve u svemu – danas preukusan ručak, a može i biti večera.

Pošto kuvam svo preostalo sočivo u slanoj vodi a sočivo koje je još juče pokišeljeno u hladnoj vodi da se jutros brže bolje skuva polovinu skuvanog sočiva iskoristih za pljeskavice, a polovinu da napunim 4 gnezda.

Dok se sočivo na jednoj ringli kuva, ja pripremam dinstano povrće u koje ću docnije umešati skuvano sočivo i dobiti preukusno punjenje za gnezda ili glavnu osnovu ovog jela.







Dinstam na maslinovom ulju svo isečeno povrće:

2 sveže paprike

crni luk

beli luk

čeri paradajz

Na kraju začinim povrće omiljenim začinima sa svoje kuhinjske police:

peršun

vegeta

crni mleveni biber

aleva slatka paprika

majčina dušica

U dinstano povrće sručim skuvano oceđeno sočivo.





U većem plehu napravim 4 gnezda, a za to je potrebno ukupno 8 gotovih kora za pitu.

Uzimam po dve kore za svako gnezdo ali svaku koru urolam posebno te od dve urolane kore savijam sve u krug i pravim gnezdo.

Svako gnezdo do vrha ispunim sočivom.

Napravim u sočivu jamicu te u svaku razbijem po jedno celo jaje.

Po vrhu jaja pospem sve sa dosta susama.

Pošto nemam kačkavalja ni skupih srodnih sireva pravim svoju verziju bez kapi sira a inače lepo jeste ko sebi može da priušti te narenda na sve ovo malo skupog sira.

Zapečem oko 15-ak minuta (da porumene kore) na 200 stepeni po C.

Prijatno!

 



 

Коментари