Ovo jesu ukusni ali ne najukusniji kolačići, jesu brzi
ali ne i najbrži, no idući put treba umesto suvog kvasca staviti prašak za
pecivo, jer ovi kolačići po ukusu liče na naše domaće kolačiće zvane “ružice”. Ali,
dan jeste bio stvaralački inspirativan te što da ne, iako sam bila baš
sumnjičava zbog onih 5 g suvog kvasca a imala sam samo sliku, neki mali recept,
te morala sam da “rizukujem”, a znala sam neće biti gastro pobačaja, i letnja
kuhinja će zamirisati na ispečene kolačiće na pečenu jabuku te biti idealni uz vruć
čaj ili kafu – jesenja idila.
Evo kako sam ja radila ove kolačie:
Najpre sam
pomešala u manju zdelicu ove sastojke:
60 g šećera
50 ml mlakog mleka
5 g suvog kvasca (a to je pola supene kašike)
I pustila sam da to sve malo krene (nadođe).
Onda sam u vangli umutila ručno ostatak ovih sastojaka:
360 g brašna (meko tip 400)
150 g omekavljenog margarina
2 jajeta (domaća žuta)
1 kesicu vanil šećera
prstohvat sitne morske soli
1-2 neoguljene a sitno isečene jabuke (može 1 veća
ili 2 manje)
Zamešeno testo (zbog kvasca koji me buni!) sam
ostavila u vangli da nadođe, a onda mi je mama rekla da se i ružice prave slično
a ide u to testo takođe kvasac a ništa tu ne nadolazi već se odmah razvlači te shodno
tome i ja posle izgubljenih 10-ak minuta apsurdnog čekanja naravno razvlačim testo
tanje i vadim krivudavom modlicom neobičnom jako male kolačiće.
Pečem u dva pleha koja obložim kolačarskim papirom na
200 stepeni po C (oko10-15 minuta).
I na kraju toliko su predivni da smo mama i ja zbrisale
već jedan pleh.
Prijatno!
Коментари
Постави коментар