KOLAČIĆI ala Amaury Guichon

 



 

Ovo jesu ukusni ali ne najukusniji kolačići, jesu brzi ali ne i najbrži, no idući put treba umesto suvog kvasca staviti prašak za pecivo, jer ovi kolačići po ukusu liče na naše domaće kolačiće zvane “ružice”. Ali, dan jeste bio stvaralački inspirativan te što da ne, iako sam bila baš sumnjičava zbog onih 5 g suvog kvasca a imala sam samo sliku, neki mali recept, te morala sam da “rizukujem”, a znala sam neće biti gastro pobačaja, i letnja kuhinja će zamirisati na ispečene kolačiće na pečenu jabuku te biti idealni uz vruć čaj ili kafu – jesenja idila.

Evo kako sam ja radila ove kolačie:

 Najpre sam pomešala u manju zdelicu ove sastojke:

60 g šećera

50 ml mlakog mleka

5 g suvog kvasca (a to je pola supene kašike)

I pustila sam da to sve malo krene (nadođe).

Onda sam u vangli umutila ručno ostatak ovih sastojaka:

360 g brašna (meko tip 400)

150 g omekavljenog margarina

2 jajeta (domaća žuta)

1 kesicu vanil šećera

prstohvat sitne morske soli

1-2 neoguljene a sitno isečene jabuke (može 1 veća ili 2 manje)

Zamešeno testo (zbog kvasca koji me buni!) sam ostavila u vangli da nadođe, a onda mi je mama rekla da se i ružice prave slično a ide u to testo takođe kvasac a ništa tu ne nadolazi već se odmah razvlači te shodno tome i ja posle izgubljenih 10-ak minuta apsurdnog čekanja naravno razvlačim testo tanje i vadim krivudavom modlicom neobičnom jako male kolačiće.

Pečem u dva pleha koja obložim kolačarskim papirom na 200 stepeni po C (oko10-15 minuta).

I na kraju toliko su predivni da smo mama i ja zbrisale već jedan pleh.

Prijatno!

 

Коментари