U vanglu nasuti sledeće sastojke i sve izmešati
ručno:
300 g pšeničnog brašna (meko tip 400)
200 g palente
½ litra jogurta
1 kesica praška za pecivo
2 jajeta (šta znači svoje domaće jaje)
5 kašika ulja
malo sitne morske soli
Duguljasti a uži pleh obložiti kolačarskim papirom te
u njega odmah sasuti dobijenu umućenu masu.
Po vrhu posuti celim zrncima lana.
Ispeći na 220 stepeni po C ravno 40 minuta (ja sam trebala
isključiti sve 5 minuta ranije, te mi je hleb ispao malo prepečeniji, no upravo
tako i volim više kad je reš).
Ispečeno uviti u pamučnu krpu te pustiti da se ohladi,
a onda iseći.
Hleb je dakle fantastičan (a bila sam skeptična sa
pitanjem - da li će ovo valjati, jer koliko sve nisam isprobavala hlebnih recepata
i još nisam našla varijantu za koju bih mogla reći ono čuveno: o-la-la!) i konačno
nešto gastro zanimljivo i nema tragova od palente da se teško može nazreti ko
ne zna od čega je zamešeno.
Prijatno!
Коментари
Постави коментар