KUKURUZNI HLEB

 



 

U vanglu nasuti sledeće sastojke i sve izmešati ručno:

300 g pšeničnog brašna (meko tip 400)

200 g palente

½ litra jogurta

1 kesica praška za pecivo

2 jajeta (šta znači svoje domaće jaje)

5 kašika ulja

malo sitne morske soli

Duguljasti a uži pleh obložiti kolačarskim papirom te u njega odmah sasuti dobijenu umućenu masu.

Po vrhu posuti celim zrncima lana.








Ispeći na 220 stepeni po C ravno 40 minuta (ja sam trebala isključiti sve 5 minuta ranije, te mi je hleb ispao malo prepečeniji, no upravo tako i volim više kad je reš).

Ispečeno uviti u pamučnu krpu te pustiti da se ohladi, a onda iseći.






Hleb je dakle fantastičan (a bila sam skeptična sa pitanjem - da li će ovo valjati, jer koliko sve nisam isprobavala hlebnih recepata i još nisam našla varijantu za koju bih mogla reći ono čuveno: o-la-la!) i konačno nešto gastro zanimljivo i nema tragova od palente da se teško može nazreti ko ne zna od čega je zamešeno.

Prijatno!

 

 

 

Коментари