POSNI KROASANI – prazni i sa džemom od drena



U vanglicu nasuti:

1 kašiku suvog kvasca

½ kašike šećera

200 ml mlake vode

Izmešati sve i ostaviti 5 minuta da nadođe.

Onda u to još dodati:

sitnu morsku so

100 ml ulja

350 g brašna (meko tip 400)

1 kašika sirćeta 

Zamesiti testo te ostaviti da nadođe 30 minuta.








Nakon toga testo na silikonskoj podlozi (na astalu) premesiti i odmah podeliti na 5 jednakih kuglica (loptica).

Potom svaku lopticu razvlačiti u veličinu manjeg tanjira, a po vrhu svakog razvučenog kruga narendati zamrznuti margarin (margarin treba unapred zalediti bar pola sata a može i više u zamrzivaču).

Sve tako ponavljati, ali poslednji razvučeni krug testa ne treba posipati sa rendanim margarinom.

Te male tako poslagane krugove od testa odmah razvući tanko u veliki krug te iseći trougliće.

Po želji mogu se ovi kroasani nafilovati kao recimo što sam ja džemom od drena, a inače mogu da budu i ostanu prazni.

Savijene kroasane premazati mešavinom tople vode i brašna.

Kroasane napunjene džemom ne posipam, a prazne posipam susamom.

Ostaviti u plehu jedan sat vremena da odstoje.

Ispeći na 200 stepeni po C oko 20-25 minuta.

Prijatno!

Коментари