U vanglicu nasuti:
1 kašiku suvog kvasca
½ kašike šećera
200 ml mlake vode
Izmešati sve i ostaviti 5 minuta da nadođe.
Onda u to još dodati:
sitnu morsku so
100 ml ulja
350 g brašna (meko tip 400)
1 kašika sirćeta
Zamesiti testo te ostaviti da nadođe 30 minuta.
Nakon toga testo na silikonskoj podlozi (na astalu) premesiti i odmah podeliti na 5 jednakih kuglica (loptica).
Potom svaku lopticu razvlačiti u veličinu manjeg tanjira, a po vrhu svakog razvučenog kruga narendati zamrznuti margarin (margarin treba unapred zalediti bar pola sata a može i više u zamrzivaču).
Sve tako ponavljati, ali poslednji razvučeni krug testa ne treba posipati sa rendanim margarinom.
Te male tako poslagane krugove od testa odmah razvući tanko u veliki krug te iseći trougliće.
Po želji mogu se ovi kroasani nafilovati kao recimo što sam ja džemom od drena, a inače mogu da budu i ostanu prazni.
Savijene kroasane premazati mešavinom tople vode i brašna.
Kroasane napunjene džemom ne posipam, a prazne posipam susamom.
Ostaviti u plehu jedan sat vremena da odstoje.
Ispeći na 200 stepeni po C oko 20-25 minuta.
Prijatno!
Коментари
Постави коментар