KROASANI po novom receptu

 



 

U vanglu nasuti:

300 ml tople vode

½ kašike šećera

1 kašika suvog kvasca

malo brašna (meko tip 400, od ukupno izmerenih 500 g)

Promešati, a onda dodavati postepeno brašno, pa još dodati:

1 kašiku sitne morske soli (ja sam dodala ½ kašike jer sam recept polovila umanjila i malo sam dobila neslaniju varijantu)

2-3 kašike ulja

Sasuti ostatak brašna te zamesiti malo lepljivo testo, a onda ga po vrhu premazati sa još 2-3 kašike ulja te natirati dok testo ne upije svo to ulje.








Onda testo podeliti na 8 loptica, pokriti pamučnom krpom i ostaviti da nadođe pola sata.

Nakon toga razvući svih 8 loptica odjednom.

Izvaditi iz zamrzivača dobro zamrznutu paklicu od 250 g margarina (od juče držim margarin u zamrizivaču).

Naizmenično ide krug testa pa po njemu rendani zamrznuti margarin, s tim što se zadnja razvučena loptica neće posipati margarine (a potrebno je 7 krugova posuti zamrznutim izrendanim margarinom).

Početi ovo slaganje najvećim razvučenim krugom testa, a isto tako završiti, s tim što kad se preklopi krug na krug testo utapkati rukama dobro tapkati te preklopiti svaku ivicu preko donje ivice.

Gotov veći krug testa pobrašnjaviti a onda ga prevrnuti i razvući što tanje u jedan veliki krug.

Onda sve iseći na 16 trouglića.

Po dnu svakog trouglića stavljati nadev po želji, a ovi su kroasani sa sirom.







Premazati kroasane sa 1 umućenim jajetom (ja sam odmah) i posuti susamom (ja tako volim po meni susam ide na vrh svega, mada neki recepti kao ovaj ne pominju susam).

U plehu kroasani nadolaze još sat vremena.

Peći na 200 stepeni po C ravno 25 minuta (ja sam malo “prepekla”, te sam komotno mogla i koji minut ranije da isključim rernu, no sijalica od rerne nam je pregorela već par dana te malo “omanem” u pečenju ovih dana).

Malo margarina će ostati jedna kockica jer za ovo se utroši oko 190 g.

Savršeni jesu, samo malo drugačiji od onih prethodnih.

Prijatno!

 

 

Коментари