U vanglu nasuti:
300 ml tople vode
½ kašike šećera
1 kašika suvog kvasca
malo brašna (meko tip 400, od ukupno izmerenih 500
g)
Promešati, a onda dodavati postepeno brašno, pa još
dodati:
1 kašiku sitne morske soli (ja sam dodala ½ kašike
jer sam recept polovila umanjila i malo sam dobila neslaniju varijantu)
2-3 kašike ulja
Sasuti ostatak brašna te zamesiti malo lepljivo
testo, a onda ga po vrhu premazati sa još 2-3 kašike ulja te natirati dok testo
ne upije svo to ulje.
Onda testo podeliti na 8 loptica, pokriti pamučnom
krpom i ostaviti da nadođe pola sata.
Nakon toga razvući svih 8 loptica odjednom.
Izvaditi iz zamrzivača dobro zamrznutu paklicu od
250 g margarina (od juče držim margarin u zamrizivaču).
Naizmenično ide krug testa pa po njemu rendani
zamrznuti margarin, s tim što se zadnja razvučena loptica neće posipati margarine
(a potrebno je 7 krugova posuti zamrznutim izrendanim margarinom).
Početi ovo slaganje najvećim razvučenim krugom testa,
a isto tako završiti, s tim što kad se preklopi krug na krug testo utapkati
rukama dobro tapkati te preklopiti svaku ivicu preko donje ivice.
Gotov veći krug testa pobrašnjaviti a onda ga prevrnuti
i razvući što tanje u jedan veliki krug.
Onda sve iseći na 16 trouglića.
Po dnu svakog trouglića stavljati nadev po želji, a ovi
su kroasani sa sirom.
Premazati kroasane sa 1 umućenim jajetom (ja sam odmah)
i posuti susamom (ja tako volim po meni susam ide na vrh svega, mada neki
recepti kao ovaj ne pominju susam).
U plehu kroasani nadolaze još sat vremena.
Peći na 200 stepeni po C ravno 25 minuta (ja sam
malo “prepekla”, te sam komotno mogla i koji minut ranije da isključim rernu, no
sijalica od rerne nam je pregorela već par dana te malo “omanem” u pečenju ovih
dana).
Malo margarina će ostati jedna kockica jer za ovo se
utroši oko 190 g.
Savršeni jesu, samo malo drugačiji od onih prethodnih.
Prijatno!
Коментари
Постави коментар