Evo kao sam potrošila svoj a još jedan dobar plod iz
“Hirošime” ubran pre neki dan onaj plavi patlidžan od 400 grama, od koga sam
danas napravila carski ručak – MUSAKU.
Opran neoguljen patlidžan iseći na tanke krugove,
posoliti i ostaviti neko vreme da patlidžan iz sebe pusti sve one svoje gorke
sokove, sve svoje gorčine.
Nakon toga patlidžan oprati u hladnoj vodi, a onda poređati
sve isečene krugove u veći pleh preko kolačarskog papira te na 200 stepeni po C
malo sve zapeći tj. omekaviti patlidžan.
Dok se patlidžan malo zapeče pripremiti nadev na sledeći
način:
Na malo ulja dinstam u plavoj šerpi:
sitno isečenu glavicu belog luka
malo cnog luka
Dodajem:
samleveno belo ćureće meso (ćureća prsa)
paradajz
Začinim dodavanjem ovih začina:
aleva slatka paprika
mleveni crni biber
sitna morska so
bosiljak đenoveze
Onda u manji stakleni (vatrostalni) pekač ređam naizmenično
red patlidžana, red nadeva ili prepržene kaše.
Na kraju umutiti 2 domaća jajeta sa nešto hladnog mleka
i time preliti naliti zaliti do vrha ovu naslaganu musaku.
A na kraju današnjeg gastro kraja musaku još zapeći na
200 stepeni po C u rerni poklopljenu dok se sve ne ukrčka i ne porumeni.
Prijatno!
Коментари
Постави коментар