MUSAKA od plavog patlidžana sa ćuretinom

 



 

Evo kao sam potrošila svoj a još jedan dobar plod iz “Hirošime” ubran pre neki dan onaj plavi patlidžan od 400 grama, od koga sam danas napravila carski ručak – MUSAKU.

Opran neoguljen patlidžan iseći na tanke krugove, posoliti i ostaviti neko vreme da patlidžan iz sebe pusti sve one svoje gorke sokove, sve svoje gorčine.

Nakon toga patlidžan oprati u hladnoj vodi, a onda poređati sve isečene krugove u veći pleh preko kolačarskog papira te na 200 stepeni po C malo sve zapeći tj. omekaviti patlidžan.








Dok se patlidžan malo zapeče pripremiti nadev na sledeći način:

Na malo ulja dinstam u plavoj šerpi:

sitno isečenu glavicu belog luka

malo cnog luka

Dodajem:

samleveno belo ćureće meso (ćureća prsa)

paradajz

Začinim dodavanjem ovih začina:

aleva slatka paprika

mleveni crni biber

sitna morska so

bosiljak đenoveze

Onda u manji stakleni (vatrostalni) pekač ređam naizmenično red patlidžana, red nadeva ili prepržene kaše.

Na kraju umutiti 2 domaća jajeta sa nešto hladnog mleka i time preliti naliti zaliti do vrha ovu naslaganu musaku.

A na kraju današnjeg gastro kraja musaku još zapeći na 200 stepeni po C u rerni poklopljenu dok se sve ne ukrčka i ne porumeni.

Prijatno!

 

Коментари