Uzeti dno bundeve nektar (dakle počela sam već da kupujem
omiljene bundeve, ali sam preskupo platila prvu ovogodišnju skoro 130 dinara po
kilogramu, a otkrijem danas da ima i po 69 dinara na jendom drugom mestu, pošto
na lageru imam još samo svoje 3 hokaido bundeve), očistiti iznutra kašikom od semenki,
oprati, i pripremiti za punjenje.
Napuniti sa malo prodinstanom mešavinom pirinča i povrća.
Na malo ulja dinstati:
isečeni ljubičasti luk (tako su potrošene inače naše
zadnje zalihe luka, koga više nema, te se sada mora kupiti ono što ima na
rafovima, bez da imam kad da se bavim koliko je to sve neorganski, prskano, itd.)
par čena belog luka
zamrznuti grašak
zamrznuti kukuruz šećerac
zamrznuti čeri paradajz
Začiniti dodavanjem začina po želji:
vegeta
aleva slatka paprika
crni mleveni biber
bosiljak đenoveze
U prodinstano povrće dodati opran i delimično obaren
duguljasti pirinač.
Napuniti do vrha praznu bundevu, a onda je zapeći u rerni na 200 stepeni po C ili
oko sat vremena, tj. dok sva bundeva ne omekavi, a to se proveri tako što se sa
strane, ali i po vrhu bundeva bocne viljuškom.
Prijatno!



Коментари
Постави коментар